Vepřová pečeně s rozmarýnovým olejem
Vepřová pečeně na rozmarýnu provoní vaší domácnost a během pár minut z ní nic nezbude. Lahodný hlavní chod podáváme s brambory, které pečeme zároveň s masem.
Na dochucení masa se nejvíce hodí rozmarýnový a tymiánový olej, brambory skvěle dochutíte petrželkovým, nebo pažitkovým.
Budete potřebovat:
- 1 kg vykostěné vepřové kotlety vcelku
- pár větviček rozmarýnu
- sůl
- pepř
- sádlo
- 4 - 5 cibulí
- mrkev
- petržel
- celer
- menší brambory
- 200 - 250 ml vývaru
Pojďme na to:
- Omyté a osušené maso ze všech stran osolíme a opepříme. Rozmarýn nakrájíme nadrobno. Do pekáče vložíme dvě nakrájené cibule, mrkev, petržel a celer. Maso potřeme ze všech stran sádlem a vetřeme do něj rozmarýn a vložíme do pekáče na zeleninu
- Přiklopíme a necháme do druhého dne uležet. Trošičku podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby.
- Po půl hodině přidáme na pekáč k masu oloupané na čtvrtky nakrájené dvě cibule a brambory.
- Za další půl hodiny přilijeme vývar a pečeme doměkka. Na poslední čtvrt hodiny sundáme poklop. Maso necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky.
- Maso a brambory pokapeme rozmarýnovým olejem a můžeme podávat.
Dobrou chuť