Vepřová pečeně s rozmarýnovým olejem

Vepřová pečeně na rozmarýnu provoní vaší domácnost a během pár minut z ní nic nezbude. Lahodný hlavní chod podáváme s brambory, které pečeme zároveň s masem.

Na dochucení masa se nejvíce hodí rozmarýnový a tymiánový olej, brambory skvěle dochutíte petrželkovým, nebo pažitkovým.



Budete potřebovat:

 

  • 1 kg vykostěné vepřové kotlety vcelku 
  • pár větviček rozmarýnu 
  • sůl 
  • pepř 
  • sádlo
  • 4 - 5 cibulí
  • mrkev
  • petržel
  • celer 
  • menší brambory 
  • 200 - 250 ml vývaru

 

Pojďme na to:

 

  1. Omyté a osušené maso ze všech stran osolíme a opepříme. Rozmarýn nakrájíme nadrobno. Do pekáče vložíme dvě nakrájené cibule, mrkev, petržel a celer. Maso potřeme ze všech stran sádlem a vetřeme do něj rozmarýn a vložíme do pekáče na zeleninu
  2. Přiklopíme a necháme do druhého dne uležet. Trošičku podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby. 
  3. Po půl hodině přidáme na pekáč k masu oloupané na čtvrtky nakrájené dvě cibule a brambory. 
  4. Za další půl hodiny přilijeme vývar a pečeme doměkka. Na poslední čtvrt hodiny sundáme poklop. Maso necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky.
  5. Maso a brambory pokapeme rozmarýnovým olejem a můžeme podávat.

 

Dobrou chuť